Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.11.2015

Poliţist de frontieră reţinut de CNA pentru corupere pasivă

Un poliţist al Direcţiei Regionale Sud din cadrul Poliţiei de Frontieră a fost reţinut de către ofiţerii CNA şi procurori într-un dosar penal, în care este suspectat de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins şi primit, în repetate rânduri, mită în valoare de 70 de euro de la şoferii microbuzelor care transportă colete din Germania spre Republica Moldova.

Perioada la care se referă denunţătorul este decembrie 2014 – aprilie 2015, iar în plângerea sa acesta a declarat că, pe parcursul acestor luni, poliţistul, împreună cu un coleg,  ar fi estorcat sistematic câte 70 de euro.

Pe fapta nominalizată, Direcţia generală teritorială Sud a CNA a pornit o cauza penală în baza art. 324 alin. (2) lit. b), c)  Cod penal. În urma acţiunilor de urmărire penală s-a constatat că, faptele poliţiştilor au un caracter continuu, iar scopul urmărit de ei era de a primi ilegal bani ce nu li se cuvin.

Urmare acţiunilor operativ-investigative şi de urmărire penală, pe 1 noiembrie 2015, în jurul orei 15:40, a fost reţinut, în faţa restaurantului „La umbră”, situat în or. Cahul,  angajatul echipelor mobile ale Poliţiei de Frontieră. Acesta a fost constatat în flagrant în  urma estorcării şi primirii sumei de 200 Euro de la  denunţător.  Ca urmare a reţinerii a fost efectuată percheziţia corporală  a bănuitului, a automobilului personal şi a domiciliului acestuia, fiind depistaţi şi cele 200 de euro estorcate de la declarant.

Potrivit CNA, poliţistul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, omul legii riscă până la 10 ani de închisoare.
Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus