Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.10.2015

Grupul de lucru privind problema emisiilor de substanţe nocive în zona de activitate a rezidenților ZEL „Bălți” a identificat soluțiile de ameliorare a situației

Grupul de lucru privind problema emisiilor de substanţe nocive în zona de activitate a rezidenților ZEL „Bălți” a identificat soluțiile de ameliorare a situației

Ameliorarea situației ecologice şi prevenirea emisiilor de substanţe nocive în zona de activitate a rezidenților ZEL „Bălți” a fost principalul subiect pe agenda ședinței, de astăzi, a Grupului de lucru, condus de viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu.
 
Grupul de lucru a abordat problemele cu care se confruntă rezidenții din ZEL „Bălți” și SA „Vinăria din Vale”. În context, a fost analizată evoluția situației din momentul creării Grupului de lucru, fiind menționate progresele obținute de SA „Vinăria din Vale” la executarea recomandărilor făcute de autoritățile publice.
 
În cadrul ședinței, s-a constatat că secția de producere a alcoolului etilic din melasă nu funcționează din luna mai 2015, o mare parte din prescripțiile stabile pentru îndeplinire nu au fost executate, actualmente producându-se alcool etilic doar pe bază de cereale.
 
În final, grupul de lucru a decis calcularea costurilor și identificarea mijloacelor financiare în vederea eliminării borhotei din lacurile de acumulare ale SA „Vinăria din Vale” până la 1 decembrie 2015, precum și examinarea posibilității de utilizare a borhotei în calitate de biomasă. De asemenea, s-a propus lansarea unui proiect de finanțare în cooperare cu stația de epurare din mun. Bălți.
 
Totodată, Ministerul Economiei va continua să monitorizeze situația și va acorda o atenție maximă pentru asigurarea condițiilor favorabile atât investitorilor straini, cât și locali, asigurâind, în același timp, un mediu ecologic sănătos pentru locuitorii din această zonă.
 
La ședință au participat reprezentanții Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, ai Primăriei Bălți, Camerei de Licențiere, Agenției Ecologice Bălți, Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Producției Alcoolice, Departamentului Situații Excepționale Bălți, Zonei Economice Libere „Bălți”, „Draexlmaier Automotive” SRL, „Gebauer&Griller Cables and Wires” SRL, „Electromanufakturing” SRL, SA „Vinăria din Vale”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus