Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.10.2015

Dodon: Avem toate şansele ca, săptămîna viitoare, Guvernul Streleţ să fie demis

Partidul Socialiştilor şi Partidul Comuniştilor au înaintat, astăzi, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Streleţ. În opinia preşedintelui PSRM, Igor Dodon, există toate şansele ca, săptămîna viitoare, actualul cabinet de miniştri să fie demis. O declaraţie în acest sens a fost făcută după şedinţa organului legislativ.

 „Astăzi, aşa cum am promis mai devreme, noi am înaintat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Streleţ. Ţin să vă informez că avem şanse reale ca, săptămîna viitoare, acesta să fie demis pentru corupţie şi ineficienţă”, a spus Dodon.

Liderul PSRM a menţionat că moţiunea a fost semnată de 42 de deputaţi – 22 socialişti din 24 (doi dintre deputaţii PSRM se află în deplasări), precum şi 20 de comunişti din 21 (unul din parlamentari din partea PCRM nu era prezent din considerente medicale). În total, Partidul Socialiştilor şi Partidul Comuniştilor dispun de 45 de voturi. Pentru demisia Guvernului mai sînt necesare 6 voturi. Dodon este convins că, în decursul săptămînii viitoare, aceste voturi vor fi găsite.

parlament_2În acelaşi timp, el a subliniat că Partidul Socialiştilor va continua să insiste asupra realizării obiectivelor desemnate anterior. „Astăzi, noi am cerut includerea în agenda de lucru a Parlamentului chestiunea privind demiterea Procurorului General, a conducătorilor Comisiei Electorale Centrale, a Centrului Naţional Anticorupţie, a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică şi a altor conducători”. Potrivit lui, socialiştii vor continua să insiste în continuare asupra demisiei conducătorilor acestor instituţii, pentru ca viitoarele alegeri anticipate să se desfăşoare în condiţii egale pentru toţi concurenţii.

„În continuare va fi şi mai interesant. Sper că va urma şi demisia preşedintelui ţării. Toate aceste revendicări nu sînt doar cerinţele noastre, ci cerinţele a sute de mii de cetăţeni din întreaga ţară. Noi vom stărui ca aceste revendicări să fie realizate”, a spus în final Igor Dodon.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus