Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.10.2015

Retragerea licențelor Băncii de Economii S.A., BC ,,Banca socială” S.A. și B.C. ,,Unibank” S.A și inițierea procedurii de lichidare silită

Retragerea licențelor Băncii de Economii S.A., BC ,,Banca socială” S.A. și B.C. ,,Unibank” S.A și inițierea procedurii de lichidare silită

În data de 16 octombrie 2015, Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei a hotărît să retragă licențele de desfășurare a activităților financiare ale Băncii de Economii S.A., BC ,,BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C. ,,UNIBANK” S.A ca urmare a insolvabilității acestora și altor încălcări de la prevederile legislației în vigoare, și inițierea procesului de lichidare silită a acestor bănci, în conformitate cu Legea instituțiilor financiare, potrivit unui comunicat difuzat de BNM.

Conform hotărîrii Comitetului Executiv al BNM lichidator al Băncii de Economii S.A. a fost numit dl. Grigorii Olaru, al BC ,,BANCA SOCIALĂ” S.A. – dl. Sergiu Berghie și al B.C. ,,UNIBANK” S.A. – dl. Ruslan Grate, angajați ai BNM.

Banca Națională și lichidatorii vor continua să colaboreze activ cu organele de drept din Republica Moldova în cadrul anchetelor în desfășurare, precum și cu reprezentanții consorțiului Kroll și Steptoe & Johnson LLP pentru identificarea organizatorilor și beneficiarilor finali ai tranzacțiilor dubioase și pentru recuperarea activelor delapidate de la cele trei bănci.

Banca Națională anunță că procesul de transferare a depozitelor la vedere și la termen ale  persoanelor fizice și juridice de la Banca de Economii S.A., BC ,,BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C. ,,UNIBANK” S.A la alte bănci s-a încheiat. Începînd cu 19 octombrie 2015, deponenții celor trei bănci vor avea acces la mijloacele lor bănești, la băncile care au preluat depozitele respective, în condițiile contractelor existente.

Informația cu privire la băncile care au preluat depozitele de la Banca de Economii S.A., BC ,,BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C. ,,UNIBANK” S.A este disponibilă pe pagina oficială a BNM și la subdiviziunile băncilor în lichidare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus