Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.10.2015

Prim-ministrul a solicitat o nouă misiune FMI în Republica Moldova la începutul lunii noiembrie pentru negocierea și semnarea Memorandumului de cooperare

Prim-ministrul a solicitat o nouă misiune FMI în Republica Moldova la începutul lunii noiembrie pentru negocierea și semnarea Memorandumului de cooperare

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a avut astăzi o întrevedere de evaluare a rezultatelor vizitei misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, ce s-a desfăşurat în perioada 22 septembrie – 6 octombrie curent.
 
În cadrul întrevederii, şefa misiunii FMI a menţionat că discuțiile cu autoritățile Republicii Moldova au fost constructive, remarcând progrese în stabilirea priorităților de reformă. Ivanna Vladkova-Hollar a subliniat importanţa promovării unor politici echilibrate, consolidării sistemului financiar şi implementării măsurilor de asigurare a stabilității macroeconomice a Republicii Moldova.
 
Prim-ministrul Valeriu Streleţ a exprimat gratitudine pentru munca depusă de către experţii FMI şi a reiterat determinarea fermă a Guvernului Republicii Moldova de a pune în aplicare recomandările misiunii, menţionând că acestea sunt importante, întâi de toate pentru dezvoltarea ţării noastre. Premierul s-a pronunţat pentru semnarea cât de curând posibil a unui Memorandum cu privire la Politicile Economice şi Financiare cu FMI.  „Parteneriatul cu FMI este o precondiţie pentru  stabilitatea macroeconomică a Republicii Moldova şi dezvoltarea relaţiilor cu partenerii de dezvoltare”, a declarat Valeriu Streleț.
 
În cadrul discuțiilor, Prim-ministrul a solicitat o nouă misiune FMI în Republica Moldova la începutul lunii noiembrie pentru negocierea și semnarea Memorandumului de cooperare. De cealaltă parte, reprezentanții FMI au confirmat disponibilitatea de a reveni în țara noastră în condițiile în care Republica Moldova va înregistra progrese la capitolele discute pe parcursul activității misiunii, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus