Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.10.2015

Moldova și Vietnam vor intensifica cooperarea comercial-economică

Moldova și Vietnam vor intensifica cooperarea comercial-economică

Desfășurarea proiectelor investiționale comune, intensificarea cooperării comercial-economice dintre țara noastră și Vietnam au fost principalele subiecte pe agenda discuției de astăzi dintre viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, și ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în Republica Moldova, cu sediul la Kiev, Nguyen Minh Tri.

În cadrul întrevederii, părțile au convenit asupra atragerii investitorilor vietnamezi în Republica Moldova, în special a companiilor, care activează pe teritoriul Ucrainei, dar și asupra creării condițiilor favorabile pentru dezvoltarea relațiilor comerciale în diferite domenii. Un alt subiect de discuție a vizat recunoașterea statutului Republicii Socialiste Vietnam, drept țară cu economie de piață. În context, viceministrul Economiei, Octavian Calmâc a menționat că Guvernul susține demersul Vietnamului, însă rămâne de identificat procedura.

Totodată, Octavian Calmâc a menționat faptul că Guvernul Republicii Moldova este deschis spre colaborare și salută derularea proiectelor comune în diferite sectoare economice. Viceministrul Economiei a prezentat delegației vietnameze instrumentele de atragerea a investițiilor, precum sunt facilitățile fiscale, vamale oferite de zonele economice libere din Republica Moldova. De cealaltă parte, diplomatul vietnamez a mulțumit autorităților pentru deschidere, menționând că Republica Moldova este un partener sigur pentru Vietnam.

Potrivit Ministerului Economiei, părțile au convenit să organizeze Comisia interguvernamentală moldo-vietnameză pentru cooperare economică, comercială și științifică pentru luna noiembrie curent, în Vietnam. De asemenea, au stabilit să organizeze forumuri de afaceri, unde investitorii vietnamezi vor putea face cunoștință cu oportunitățile investiționale din Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus