Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.10.2015

Banca Mondială a realizat un studiu privind tarifele la energie în Republica Moldova

Banca Mondială a realizat un studiu privind tarifele la energie în Republica Moldova

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a participat astăzi la prezentarea Studiului privind tarifele la energia termică şi electrică şi analiza suportabilităţii, elaborat de echipa Băncii Mondiale cu suportul financiar al Programului de asistenţă managerială din sectorul energetic (ESMAP).
 
Studiul prezintă prognoze ale evoluţiei tarifelor la energia electrică şi energia termică până în anul 2020 în diverse scenarii, face o analiză a mecanismelor de protecţie socială utilizate în Republica Moldova şi formulează o serie de propuneri pentru autorităţi.
 
Potrivit studiului, în perioada de referinţă, costurile la energia termică şi  electrică urmează să evolueze gradual, în funcţie de mai mulţi parametri şi factori. Totodată, experţii au prezentat o serie de propuneri privind ajustarea programelor de asistenţă socială în vederea compensării eventualelor majorări ale costurilor la energie, remarcând faptul că Republica Moldova dispune de un sistem potrivit de asistenţă socială, anunță un comunicat al Guvernului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus