Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.10.2015

Valeriu Streleț s-a întâlnit cu reprezentanții unui Consorțiu de companii din SUA, care activează în domeniul energetic

Valeriu Streleț s-a întâlnit cu reprezentanții unui Consorțiu de companii din SUA, care activează în domeniul energetic

Aflat într-o vizită de lucru la New York, Prim-ministrul Valeriu Streleț s-a întâlnit cu reprezentanții unui Consorțiu de companii din SUA, care activează în domeniul energetic, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
În cadrul întrevederii, interlocutorii au abordat subiecte ce țin de securitatea energetică a Republicii Moldova. În mod special, s-a discutat despre strategiile de modernizare a acestui domeniu și o serie de proiecte de investiții posibile propuse de partenerii americani în țara noastră în complexul energetic, care ar contribui la diversificarea surselor de energie electrică.
 
De asemenea, au fost discutate o serie de oportunități ce ar putea fi valorificate de către Republica Moldova, prin lansarea unor noi proiecte în domeniul energiei regenerabile.
 
Părțile au convenit să continue dialogul lansat în vederea efectuării, de către autoritățile moldovenești, a unei analize detaliate a propunerilor înaintate de companiile americane și identificării, de comun acord, a acțiunilor ulterioare. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus