Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.09.2015

Valeriu Streleț a discutat, la New York, cu Președintele României, Klaus Iohannis

Valeriu Streleț a discutat, la New York, cu Președintele României, Klaus Iohannis

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc în cadrul desfășurării sesiunii a 70-a a Adunării Generale ONU. Discuțiile au vizat dezvoltarea cooperării bilaterale, fiind salutată, în acest sens, desfășurarea recentă a ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României.
 
În cadrul discuțiilor, Prim-ministrul Valeriu Streleț și Președintele Klaus Iohannis s-au referit la domeniile importante de cooperare între cele două state, în special la cele din sfera energetică și comercial-economică, precum și la perspectiva valorificării asistenței rambursabile a României oferite Republicii Moldova. Valeriu Streleț a apreciat sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova și disponibilitatea autorităților de la București de a continua să ofere ajutor țării noastre.
 
Președintele Klaus Iohannis a reiterat susținerea României pentru parcursul european al țării noastre și implementarea agendei de reforme proeuropene. Interlocutorii au discutat, de asemenea, despre situația regională de securitate și evoluțiile pe plan internațional, relevă un comunicat al Biroului de comunicare al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus