Trimite e-mail | Printeaza
Social
17.09.2015

Indemnizaţii unice pentru construcţia, procurarea spaţiului locativ sau restaurarea caselor vechi

Indemnizaţii unice pentru construcţia, procurarea spaţiului locativ sau restaurarea caselor vechi

Astăzi, în cadrul sedinţei Guvernului, a fost aprobată  Hotărîrea Guvernului cu  privire la alocarea mijloacelor financiare pentru construcţia unei case individuale, a unei locuinţe cooperatiste sau procurarea spaţiului locativ, sau restaurarea caselor vechi. În acest sens, vor fi acordate indemnizaţii unice anumitor categorii de cetăţeni, în sumă de 1223,7 mii lei.

Potrivit hotărîrii, Ministerul Finanţelor va aloca, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat în acest scop, autorităţilor publice locale mijloace financiare pentru 26 de beneficiari.

Indemnizaţii vor putea primi cetăţenii care nu au beneficiat de credite preferenţiale şi nu au fost asiguraţi cu spaţiu locativ pînă la 22 octombrie 2004, cei care deţin scrisori de garanţie eliberate de către autorităţile administraţiei publice locale pînă la 1 ianuarie 2010 şi cei care nu deţin scrisori de garanţie, începînd cu 1 ianuarie 2014.

Menţionăm că, în bugetul de stat pe anul 2015 în scopul nominalizat este prevăzută suma de 14,0 mil.lei

Conform pct.1 al Regulamentului cu privire la acordarea indemnizaţiilor unice pentru construcţia unei case individuale ori a unei locuinţe cooperatiste, sau procurarea spaţiului locativ sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetăţeni, aprobat  prin HG nr.836 din 13.09.2010, sînt în drept să beneficieze de indemnizaţii persoanele care au avut de suferit în urma avariei de la Cernobîl, participanţii la acţiunile de luptă din Afganistan, partcicipanţii la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale a independenţei R.M, participanţii celui de-al doilea război mondial, victimile represiunilor politice, precum şi membri familiilor acestora (nu în toate cazurile).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus