Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.05.2015

Misiunile diplomatice, acreditate la Chişinău, sunt gata să sprijine CNA în investigarea mai multor cazuri de interes public

Misiunile diplomatice, acreditate la Chişinău, sunt gata să sprijine CNA în investigarea mai multor cazuri de interes public

Mai mulţi ambasadori şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Chişinău au avut o întrevedere de lucru cu directorul Centrului Naţional Anticorupţie Viorel Chetraru, discuţiile vizând subiectele de actualitate de ţin de activitatea CNA. Delegaţia a fost reprezentată de ambasadorii Franţei, Marii Britanii, României, Italiei, Slovaciei, oficiali ai Ambasadei Poloniei, SUA şi Suediei, precum, de şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola şi alţi funcţionari de rang înalt.

Directorul CNA i-a informat pe oficialii UE despre derularea mai multor investigaţii, inclusiv de interes public, menţionând că urmărirea penală pe aceste cazuri sunt o prioritate pentru anchetatori şi procurori. Chetraru a menţionat că au fost formate grupuri de lucru care includ procurori şi ofiţeri de urmărire penală, dar şi experţi din diferite domenii pentru anchetarea dosarelor de rezonanţă sub toate aspectele şi cât mai operativ.

Potrivit CNA, oficialii UE s-au arătat interesaţi de evoluţiile pe marginea cazurilor investigate de CNA, exprimându-şi speranţa că acestea vor fi cercetate într-o manieră obiectivă şi profesionistă. Ambasadorii şi-au arătat disponibilitatea de a oferi asistenţă consultativă şi sprijin în unele investigaţii ale CNA, menţionând că monitorizează îndeaproape activitatea Centrului anticorupţie şi sunt în aşteptarea unor soluţii pe marginea mai multor cazuri de interes public.

Amintim că, Centrul Naţional Anticorupţie este parte a unui grup de lucru anticorupţie format din reprezentanţi ai misiunilor diplomatice UE acreditate în Republica Moldova şi ofiţeri CNA. Grupul are ca obiectiv asistarea şi monitorizarea proceselor anticorupţie desfăşurate de CNA. Până în prezent, au avut loc 7 şedinţe ale grupului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus