Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.05.2015

Consultări moldo-române în domeniul consular

Joi, 7 mai 2015, la Chişinău, au avut loc consultări moldo-române în domeniul consular la nivel de şefi de servicii consulare din cadrul Ministerelor Afacerilor Externe din cele două state. Delegaţia R. Moldova a fost condusă de şeful Direcţiei Generale Afaceri Consulare, Violeta Agrici, iar delegaţia română de directorul general al Departamentului Consular, Bogdan Stănescu.

În cadrul consultărilor au fost examinate aspectele de bază ale cooperării între cele două state în domeniul consular, precum implementarea prevederilor Tratatului dintre Republica Moldova şi România privind asistenţa juridică în materie civilă şi penală, dar şi protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor pe teritoriul ambelor state.

Potrivit MAEIE, au fost discutate aspecte ce ţin de oportunitatea reglementării, printr-o decizie unilaterală a Republicii Moldova, a posibilităţii de intrare pe teritoriul ţării noastre pentru cetăţenii UE în baza cărţilor de identitate naţionale aflate în circulaţie.

Un alt subiect important s-a axat pe schimbul de informaţii privind experienţa părţilor în procesul de modernizare consulară. În acest sens, s-a evidenţiat importanţa perfecţionării şi îmbunătăţirii serviciilor consulare prestate cetăţenilor ambelor ţări.

Urmare a consultărilor, oficialii au convenit continuarea cooperării bilaterale în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru consolidarea activităţii în domeniul consular.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus