Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.04.2015

Partenerii de dezvoltare susțin prioritățile Cabinetului Gaburici

Partenerii de dezvoltare susțin prioritățile Cabinetului Gaburici

Premierul Chiril Gaburici s-a întâlnit astăzi cu ambasadorii Suediei, Delegației Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Este vorba de Ingrid Tersman, ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei UE la Chişinău, şi James Pettit, ambasadorul SUA, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
În cadrul discuțiilor, Chiril Gaburici a vorbit despre prioritățile actualului Cabinet de miniștri: consolidarea societății și reîntregirea țării, lupta cu corupția pentru a asigura atragerea investițiilor și dezvoltarea economică a Republicii Moldova și respectarea legii.
 
„Mă bucur că Guvernul are susținerea partenerilor de dezvoltare. Pentru noi este important ca reformele inițiate în diferite domenii să fie continuate și, astfel, să asigurăm parcursul european al țării. Împreună cu membrii Cabinetului de miniștri vom continua să muncim pentru modernizarea Republicii Moldova”, a reiterat Prim-ministrul.
 
Ambasadoarea Ingrid Tersman a salutat intențiile Premierului Gaburici și l-a asigurat că Regatul Suediei va continua să susțină toate acțiunile Guvernului de la Chișinău.
 
”Suntem gata să vă oferim expertiza și asistența necesară pentru realizarea obiectivelor pe care vi le-ați propus”, a subliniat ambasadorul SUA, James Pettit.
 
Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a reiterat suportul instituțiilor europene pentru Republica Moldova. „Vizita de ieri a domnului Tusk, Preşedintele Consiliului European, a fost una foarte constructivă și este o dovadă în plus că partenerii europeni susțin actualul Cabinet de miniștri, și pe Dumneavoastră personal, în intențiile de dezvoltare și modernizare a Republicii Moldova”, a menționat Pirkka Tapiola.
 
„Avem ambiția să schimbăm spre bine situația din Republica Moldova, să menținem parcursul european al țării, să le oferim cetățenilor siguranța și încrederea în instituțiile statului”, a conchis Premierul Chiril Gaburici.
 
În cadrul întrevederii, s-a discutat și despre ședința de lucru, dintre membrii Guvernului Republicii Moldova și partenerii de dezvoltare, care va avea loc vineri, 1 mai 2015. „O ședință, într-un asemenea format, are loc pentru prima dată. Conlucrarea strânsă între Guvern și partenerii de dezvoltare demonstrează deschiderea actualei guvernări și dorința de a face transparent actul de guvernare”, a încheiat Chiril Gaburici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus