Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.04.2015

Operatorii economici din Bălți, Edineț și Cahul vor afla mai multe despre procesul de implementare al ZLSAC și oportunitățile de export

Operatorii economici din Bălți, Edineț și Cahul vor afla mai multe despre procesul de implementare al ZLSAC și oportunitățile de export

Viceministrul Economiei, Octavian Calmâc se va întâlni, în perioada 28-30 aprilie, curent, cu antreprenorii din or. Bălți, Edineț și Cahul pentru a-i informa cu privire la procesul de implementare al ZLSAC și oportunitățile de valorificare a pieței europene. 
 
Întrunirile vor avea loc în cadrul seminarele organizate de Camera de Comerț și Industrie a RM și Asociația Businessului European în contextul proiectului ”DCFTA. Informarea și Consolidarea Capacităților Agenților economici”.
 
La seminare, Octavian Calmâc va vorbi participanților despre procesul de implementare al Acordului de Asociere Moldova-Uniunea Europeană, în baza căruia Moldova beneficiază de Zona de Liber Schimb  Aprofundat și Cuprinzător și primele rezultate obținute, precum și despre modul în care poate fi valorificat potențialul de export al producătorilor autohtoni, procedurile de export etc.
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, aceste acțiuni sunt realizate de Ministerul Economiei în parteneriat cu asociațiile de business, autoritățile publice locale în conformitate cu Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în perioada 2014-2016 și au drept scop facilitarea accesului agenților economici la informații privind implementarea ZLSAC. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus