Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.04.2015

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorităţile Naţionale

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorităţile Naţionale

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 21 aprilie 2015, o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorităţile Naţionale, Astrid Thors, care efectuează o vizită în Republica Moldova.

Oficialii au discutat despre promovarea integrării minorităților naționale în societate, situația din UTA Găgăuzia și necesitatea includerii autonomiei în procesele de dezvoltare economică şi integrare europeană, precum și despre situația şcolilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană.

„Coeziunea interetnică reprezintă o condiţie indispensabilă a stabilităţii politico-sociale, iar păstrarea identităţii culturale, lingvistice şi religioase a minorităţilor naţionale este o  prioritate pentru autoritățile R. Moldova”, a menționat ministrul Natalia Gherman. În context, șefa diplomației de la Chișinău a adus mulțumiri Înaltului Comisar pentru proiectele realizate în R. Moldova privind instruirea lingvistică a minorităților naționale.

Potrivit MAEIE, Astrid Thors a apreciat discuția productivă cu privire la modul în care instituția sa poate sprijini autoritățile Republicii Moldova în implementarea reformelor în conformitate cu standardele europene, inclusiv în ceea ce privește protecția drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus