Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.04.2015

Drumul local Corneşti-Năpădeni din raionul Ungheni va fi reabilitat cu suportul Băncii Mondiale

Drumul local Corneşti-Năpădeni din raionul Ungheni va fi reabilitat cu suportul Băncii Mondiale

Drumul regional Corneşti-Năpădeni din raionul Ungheni, cu o lungime de cca 25 km, va fi reabilitat în cadrul programului de dezvoltare a drumurilor locale, susţinut financiar de către Banca Mondială. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, în cadrul vizitei de lucru în raionul Ungheni.

Potrivit MTID, Vasile Botnari a menţionat că echipa de consultanţi străini, împreună cu specialiştii din cadrul Ministerului, au avut întrevederi cu autorităţile publice locale din Ungheni pentru a stabili modalitatea de întreţinere a drumului după reabilitare.

Potrivit lui Vasile Botnari, acest drum va asigura legătura între 11 sate (Corneşti – Poiana – Mirceşti - Boghenii Noi-Sineşti – Drujba - Mînzăteşti-Hîrceşti – Condrăteşti - Năpădeni), precum şi accesul localnicilor către aproximativ 30 de instituţii sociale – şcoli, grădiniţe, centre medicale. Costul estimativ al lucrărilor este în jur de 100 mil lei. Valoarea exactă urmează să fie stabilită după finalizarea proiectului tehnic.

Amintim că Banca Mondială a anunţat că disponibilitatea de a oferi sprijin de 55 milioane de dolari ţării noastre pentru lucrări de dezvoltare a drumurilor locale. Acordului de finanțare cu BM urmează să fie semnat pe parcursul anului curent. Concomitent, pentru a urgenta procedurile, echipa de consultanţi internaţionali a început să lucreze pentru selectarea drumurilor ce vor intra în reabilitare din banii BM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus