Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.04.2015

Antreprenori din 20 localităţi au primit granturi pentru dezvoltarea afacerilor în sumă totală de peste 100 mii USD

Antreprenori din 20 localităţi au primit granturi pentru dezvoltarea afacerilor în mediul rural în cadrul ceremoniei de înmânare a cecurilor de grant care a avut loc în  comuna Cărpineni (Hînceşti), unde micii antreprenori au venit cu bunurile pe care le produc în cadrul afacerilor şi le-au expus la târgul-expoziţie „Afacere frumoasă la tine acasă”.

La componenta economică a Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată au participat peste 230 antreprenori din R. Moldova, beneficiind de instruiri în domeniul businessului. Mai mult de 80 dintre aceştia au depus dosare la concursul business planurilor pentru a beneficia de granturi pentru dezvoltarea afacerilor. Au fost selectaţi 21 antreprenori care şi-au ridicat cecurile de grant de finanţare nerambursabilă în sumă de 5 000 dolari. Pe lângă aceasta, Programul va oferi micilor antreprenori asistenţă timp de şase luni pentru a demara cu succes implementarea planului de afaceri.

Beneficiarii de granturi, deţin sau urmează să iniţieze afaceri în domeniul apiculturii, zootehniei, de prelucrare a produselor alimentare, horticulturii, florăritului, meşteşugăritului, confecţiilor etc. Aceştia vor crea, în total, 75 locuri noi de muncă.

Evenimentul a avut  loc în cadrul componentei economice a Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PNUD Moldova şi UN Women) şi îşi propune dezvoltarea mediului economic local în 20 de localităţi-ţintă. Acesta este parte a prevederilor Strategiei Naționale de Descentralizare a Republicii Moldova, aprobată de Parlamentul Republicii Moldova în aprilie 2012.

Proiectul este realizat cu susţinerea financiară a Guvernului Danemarcei.

 Mai multe despre proiect: http://www.md.undp.org/content/moldova/ro/home/operations/projects/poverty_reduction/joint-integrated-local-development-programme/

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus