Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.04.2015

Administratorul special al Băncii de Economii a fost înlocuit

Administratorul special al Băncii de Economii a fost înlocuit

În conformitate cu hotărârea Consiliului de administrație al Băncii Naționale din data de 6 aprilie 2015, Banca Națională a Moldovei a decis înlocuirea dlui Ion Ropot în calitatea sa de administrator special al Băncii de Economii S.A. cu dl Grigorii Olaru, angajat al BNM.

Începând cu data de 7 aprilie 2015, dl Grigorii Olaru va continua gestionarea prudentă a băncii aflate sub administrarea specială a BNM și va oferi suportul necesar pentru organele de anchetă în investigarea tranzacțiilor suspecte de la Banca de Economii S.A. În același timp, dl Ion Ropot își va relua atribuțiile sale de serviciu din cadrul Băncii Naționale a Moldovei.

Potrivit BNM, înlocuirea administratorului special al Băncii de Economii S.A. a fost efectuată conform unei practici obișnuite a Băncii Naționale a Moldovei de rotație a angajaților săi, care exercită funcția de administratori ai băncilor. Banca Naționale a Moldovei a decis instituirea administrării speciale la Banca de Economii S.A. prin hotărârea Consiliului de administrație al BNM din data de 27.11.2014.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus