Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
03.04.2015

Mai multe servicii medicale şi medicamente compensate de stat în anul 2015

Mai multe servicii medicale şi medicamente compensate de stat în anul 2015

Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2015. Potrivit acestuia, veniturile fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul curent sunt prevăzute în sumă de 5,1 miliarde lei şi cheltuielile în sumă de 5,2 miliarde lei.
 
Comparativ cu anul 2014, este prognozată majorarea veniturilor fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală cu 505,5 mil. lei sau cu 10,9% şi a cheltuielilor cu 355,5 mil. lei sau cu 7,3%. Totodată, se preconizează majorarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală de la 8% la 9%, care vor fi achitate câte 4,5% de flecare categorie de plătitori prevăzută de lege. Suma primei acumulate de la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală va constitui 2,7 miliarde lei.
 
În anul 2015 se extinde lista medicamentelor compensate şi se majorează rata de compensare a medicamentelor. Această măsură va contribui şi la reducerea numărului de spitalizări neargumentate. Totodată, urmează să fie prestate servicii medicale noi, ce necesită consumabile costisitoare, dar şi să fie majorat volumul serviciilor medicale acordate, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
Mai multe detalii privind proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2015 găsiţi aici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus