Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.04.2015

Guvernul Republicii Moldova pledează pentru iniţierea negocierilor unui nou program de cooperare cu FMI

Guvernul Republicii Moldova pledează pentru iniţierea negocierilor unui nou program de cooperare cu FMI

Declaraţia a fost făcută de Prim-ministrul Chiril Gaburici la întrevederea de astăzi cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI). În cadrul întrevederii, Premierul i-a înmânat şefului misiunii FMI, Ivanna Vladkova-Hollar, scrisoarea adresată Directorului Departamentului European al FMI, Poul Thomsen, în care este exprimată intenţia Guvernului de la Chişinău de a iniţia negocierile pe marginea unui nou program de colaborare cu FMI.
 
„În scopul consolidării stabilităţii macroeconomice, continuării reformelor structurale şi diminuării impactului negativ al factorilor externi asupra dezvoltării economice a ţării, solicităm respectuos iniţierea negocierilor unui nou program de asistenţă şi lansăm invitaţia misiunii FMI să efectueze, în viitorul apropiat, o vizită la Chişinău, pentru a discuta noul program”, se menţionează în scrisoare.
 
Chiril Gaburici a subliniat importanţa intensificării cooperării bilaterale şi a exprimat interesul autorităţilor moldoveneşti pentru o colaborare eficientă cu partenerii externi, inclusiv cu experţii FMI, în vederea accelerării reformelor menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor din Republica Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
La rândul său, Ivanna Vladkova-Hollar a menţionat că discuţiile purtate în săptămâna curentă cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, Ministerului Economiei şi altor instituţii, au fost utile. Potrivit oficialului FMI, urmează o analiză şi stabilire a priorităţilor pentru activitatea de mai departe a misiunii. Ivanna Vladkova-Hollar şi-a exprimat convingerea că dialogul dintre FMI şi Republica Moldova va fi în continuare unul deschis, constructiv şi eficient.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus