Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.04.2015

Daniela Cujbă a participat la reuniunea oficialilor de nivel înalt din cadrul Parteneriatului Estic, desfăşurată la Bruxelles

Daniela Cujbă a participat la reuniunea oficialilor de nivel înalt din cadrul Parteneriatului Estic, desfăşurată la Bruxelles

Marți, 31 martie 2015, delegația Republicii Moldova, condusă de viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniela Cujbă, a participat la reuniunea oficialilor de nivel înalt din cadrul Parteneriatului Estic (PaE), desfăşurată la Bruxelles.

Potrivit MAEIE, discuţiile s-au axat pe subiecte de interes comun pentru cei șase parteneri estici ai UE şi cele 28 state membre ale Uniunii, precum concluziile primei perioade de implementare a Acordurilor de Asociere şi priorităţile pentru viitor, valorificarea mai dinamică a principiului diferenţierii, inclusiv în contextul dimensiunii multilaterale a Parteneriatului și revizuirea Politicii Europene de Vecinătate.

În cadrul discuţiilor, viceministrul Daniela Cujbă a prezentat priorităţile agendei de integrare europeană a Guvernului R. Moldova, rezultatele obţinute şi aşteptările privind Summit-ul PaE de la Riga, din 21-22 mai curent. De asemenea, oficialul moldovean a comunicat despre rezultatele implementării Acordului de Asociere RM-UE și a Zonei de Liber Schimb.

La rândul lor, partenerii europeni şi-au reiterat angajamentul pentru susţinerea la nivel politic, dar şi prin instrumente de asistenţă, a statelor partenere care avansează în implementarea Acordurilor de Asociere, inclusiv Republica Moldova. În context, rezultatele obţinute de ţara noastră în realizarea Acordului şi priorităţile trasate creează noi oportunităţi pentru atingerea obiectivului integrării europene.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus