Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.03.2015

Noul şef al misiunii FMI în Republica Moldova, Ivanna Vladkova-Hollar, a fost prezentată Prim-ministrului Chiril Gaburici

Noul şef al misiunii FMI în Republica Moldova, Ivanna Vladkova-Hollar, a fost prezentată Prim-ministrului Chiril Gaburici

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi prima întrevedere cu membrii noii echipe a Fondului Monetar Internaţional (FMI) în Republica Moldova, care va fi condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, începând cu luna mai curent. La întrevedere au participat şi experţii misiunii FMI, condusă de Max Alier care îşi încheie mandatul său la Chişinău.
 
Premierul i-a urat bun venit Ivannei Vladkova-Hollar în Republica Moldova, exprimându-şi convingerea că dialogul dintre Republica Moldova şi FMI va fi la fel de eficient, precum a fost până în prezent. Totodată, Chiril Gaburici i-a mulţumit şefului misiunii FMI, Max Alier, pentru activitatea desfăşurată în Republica Moldova pe durata mandatului.
 
„Suntem interesaţi în consolidarea relaţiilor constructive şi negocierea unui nou acord de colaborare cu FMI cât de curând posibil, pentru asigurarea stabilităţii financiare şi a dezvoltării economice durabile a  Republicii Moldova”, a declarat Prim-ministrul.
 
Max Alier a menţionat că, în perioada 30 martie - 3 aprilie 2015, echipa sa va efectua analiza evoluţiei macroeconomice a Republicii Moldova şi va prezenta concluziile şi recomandările corespunzătoare, în vederea trasării obiectivelor de colaborare pentru perioada următoare. Oficialul FMI a specificat că experţii vor purta discuții cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, Băncii Naţionale a Moldovei şi altor instituţii publice şi private.
 
Părţile au făcut un schimb de opinii privind evoluţia situaţiei în sectorul financiar-bancar al Republicii Moldova, inclusiv în contextul măsurilor ce urmează să fie întreprinse pentru depăşirea celor mai recente probleme în acest domeniu.
 
Ultima misiune a experților FMI, care a avut loc în perioada 25 septembrie – 7 octombrie  2014, a examinat situaţia din Republica Moldova în contextul monitorizării post-program şi a consultărilor periodice ce constituie un exerciţiu obligatoriu, efectuat semestrial, conform cerinţelor standard prevăzute de Statutul FMI pentru statele-membre, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus