Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.03.2015

Ambasadorul Turciei la Chișinău: „Investițiile și volumul schimburilor comerciale cu Moldova trebuie să crească”

Ambasadorul Turciei la Chișinău: „Investițiile și volumul schimburilor comerciale cu Moldova trebuie să crească”

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal. Agenda discuțiilor a inclus subiecte ce țin de cooperarea bilaterală, atragerea investițiilor, consolidarea cadrului juridic și reformarea justiției.
 
Oficialii au făcut un schimb de opinii privind intensificarea cooperării moldo-turcă, fiind punctată necesitatea ratificării, cât mai curând, a Acordului de comerț liber dintre Republica Moldova și Turcia, semnat la 11 septembrie 2014.
 
„Apreciem foarte mult dialogul şi relaţiile bine stabilite între ţările noastre. Aș vrea să avem o colaborare cât mai activă pentru a crea condiții favorabile investitorilor turci în Republica Moldova”, a subliniat șeful Executivului.
 
Ambasadorul turc l-a felicitat pe Chiril Gaburici cu ocazia numirii în funcția de Prim-ministru și a declarat că Guvernul de la Ankara este deschis pentru inițierea cooperării în diverse domenii. „Republica Moldova are un potenţial mare de a atrage cât mai mulţi investitori turci. Turcia va continua să investească, deoarece R.Moldova dispune de specialişti calificaţi şi de forţă de muncă eficientă. Deosebit de atractivă este pentru investitorii turci şi poziţia geografică a Moldovei, distanţa dintre cele două ţări fiind mică”, a remarcat diplomatul turc.
 
De la 1 iunie 2014, cetăţenii Republicii Moldova, care deţin un paşaport simplu sau biometric valabil, pot intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul Turciei, fărăr viză, pentru o perioadă de până la 90 de zile, în decurs de 6 luni de la data primei intrări.
 
Mehmet Selim Kartal are mandat de ambasador la Chişinău începând cu 1 ianuarie 2012, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus