Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.03.2015

Andrian Candu va participa la Vilnius la manifestările dedicate a 25 de ani de la restaurarea independenței Lituaniei

Andrian Candu va participa la Vilnius la manifestările dedicate a 25 de ani de la restaurarea independenței Lituaniei

Președintele Parlamentului Andrian Candu va participa la Vilnius la manifestările organizate cu ocazia marcării a 25 de ani de la restaurarea independenței Lituaniei. Evenimentele vor avea loc în perioada 10-12 martie.

Parlamentul Republicii Lituania (Seimas) va organiza o ședință solemnă pe data de 11 martie, zi în care a fost semnată Declarația de Independență, la care vor participa președinți de parlament din mai multe state europene, diplomați, politicieni și experți. Totodată, vor fi organizate discuții în cadrul unei mese rotunde cu genericul ”Țările mici în contextul geopolitic actual: lecțiile istoriei și provocările curente”.

La Vilnius, Spicherul Andrian Candu va avea întrevederi cu Președintele Seimasului Lituaniei, Loreta Graužiniene, Președintele Parlamentului Letoniei, Inara Mūrniece, Președintele Parlamentului Suediei, Urban Ahlin, Președintele Senatului Poloniei, Bogdan Borusewicz, precum și cu Președintele grupului de prietenie cu Republica Moldova al Parlamentului Lituaniei, Sergej Ursul.

Republica Lituania este prima republică sovietică ce și-a declarat independența față de URSS la 11 martie 1990, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus