Trimite e-mail | Printeaza
Social
02.02.2015

Fracțiunea PCRM propune modificarea Legii privind serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare

Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a înregistrat inițiativa legislativă cu privire la modificarea și completarea Legii privind serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare.

După intrarea în vigoare a acestei Legi, acoperirea pierderilor de apă din cadrul blocurilor locative a fost pusă pe seama cetățenilor, astfel, obligînd consumatorii să achite pentru apa pe care nu au consumat-o.

În scopul excluderii acestor abuzuri, Fracțiunea PCRM a înaintat inițiativa legislativă nr. 6 din 21.01.2015, prin care a propus modificarea și completarea Legii nr. 303 din 13.12.2013 privind serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare și anume: a propus obligarea furnizorilor de apă să încheie contracte de furnizare a serviciilor direct cu proprietarii apartamentelor, astfel, diferența volumului de apă ce apare între contorul blocului și contoarele locatarilor nu va mai fi acoperită de locatari; anularea prevederilor prin care consumatorii sunt impuși să achite penalități pentru fiecare zi de întîrziere la plata facturii; transmiterea rețelelor interne comune de apă și canalizare din blocurile locative operatorilor, pentru exploatare și deservire din contul acestora, anunță Fracțiunea parlamentară a PCRM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus