Trimite e-mail | Printeaza
Externe
22.01.2015

Ponta: Văd o înrăutățire a relațiilor cu Federația Rusă pe termen scurt și mediu

Ponta: Văd o înrăutățire a relațiilor cu Federația Rusă pe termen scurt și mediu

Premierul Victor Ponta a declarat joi că, în opinia sa, relațiile României cu Federația Rusă se vor înrăutăți pe termen scurt și mediu atât din cauza conflictului din Estul Ucrainei, cât și a intereselor ireconciliabile ale celor două țări în privința Republicii Moldova.

"Nu văd niciun semn de îmbunătățire a relațiilor României (..) cu Rusia, dimpotrivă, văd o înrăutățire. Pentru că ceea ce s-a repornit acum în Estul Ucrainei continuă, sprijin militar — așa cum e el, ajutoare umanitare — sau, Doamne ferește, o extindere a conflictului, evident că situația va fi mai rea și că România își va păstra poziția ca și Polonia, ca și țările baltice, o poziție intransigentă față de ceea ce face Federația Rusă", a afirmat Ponta, într-un interviu pentru jurnalul.ro.

În plus, prim-ministrul a subliniat că România are un "obiectiv național fundamental, și anume Moldova, și acolo interesele noastre și ale Rusiei sunt total opuse".

"Sunt ireconciliabile ca să spun așa. Noi vrem ca Moldova, în primul rând, să aibă integritate teritorială — în Transnistria vedeți ce se întâmplă și cine îi susține. Vrem ca Moldova să meargă pe parcursul pro european iar Rusia se opune. Noi sprijinim niște oameni politici — coaliția proeuropeană — iar Rusia îl susține pe domnul Dodon. Din punctul de vedere al relațiilor cu Rusia, nu va fi decât mai rău pe termen scurt și mediu, nu știu ce va fi pe termen lung", a explicat șeful Guvernului. Agerpres

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus