Trimite e-mail | Printeaza
Externe
15.01.2015

Iohannis: Juncker m-a asigurat de tot sprijinul în chestiunea intrării României în Schengen

Iohannis: Juncker m-a asigurat de tot sprijinul în chestiunea intrării României în Schengen

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a asigurat de tot sprijinul în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen.

"Am discutat și am găsit că avem același punct de vedere asupra tematicii Schengen. Domnul președinte m-a asigurat de tot sprijinul pentru România în chestiunea intrării României în spațiul Schengen", a spus Iohannis într-o conferință comună cu șeful Comisiei Europene, după întrevederea cu acesta.

El a arătat că a discutat cu Juncker și despre MCV, precizând că doar peste câteva zile vom avea un nou raport pe această speță.

"Am căzut de acord că acest lucru ne încurajează să spunem că în următorii ani pe timpul mandatelor noastre vom finaliza această procedură cu succes fiindcă România a făcut progrese semnificative, consolidarea instituțiilor statului în implementarea reformelor structurale, consolidarea statului de drept și consolidarea independenței justiției. Am avut puncte de vedere practic identice în această chestiune", a precizat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că o temă importantă pentru România dacă vrea să fie în nucleul UE este aderarea la zona euro, un deziderat al țării noastre.

"Fără să intrăm în prea multe detalii la o primă discuție am căzut de acord că acesta este un lucru foarte bun, de dorit și împreună vom lucra pe această speță", a spus Iohannis.

Șeful statului s-a arătat bucuros că "a găsit nu doar înțelegere, ci punct de vedere aproape identic" cu al său la președintele CE în mai multe teme importante pentru România.

"Am subliniat dorința mea și a noastră, a românilor, de a finaliza procesul de integrare totală în UE, deci de a deveni membru nu cu toate drepturile, pentru că și acum avem toate drepturile, ci un membru acceptat și respectat ca și membru în nucleul Uniunii Europene", a afirmat Iohannis.

Europenizarea completă a României, a adăugat președintele, este unul dintre cele mai importante obiective ale mandatului său, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus