Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.12.2014

Carabinier bătut de superior cu lezarea splinei

Procuratura militară Bălţi a fost sesizată de Comandamentul unităţii militare 1003 a Trupelor de Carabinieri din cadrul MAI despre starea gravă a unui militar în termen, internat ieri în spital cu diagnosticul „Traumă închisă a abdomenului, lezarea splinei, şoc hemoragic gr.II-III”. Tot ieri, carabinierul a fost operat cu înlăturarea splinei.

În dimineaţa zilei de astăzi, procurorii militari s-au deplasat în respectiva unitate pentru a investiga circumstanţele celor întîmplate, stabilind cauza vătămării carabinierului.

Astfel, pe 11 decembrie curent, ora 13:30, un sergent inferior i-a făcut observaţie subalternului pentru că nu s-ar fi bărbierit, la care ultimul şi-a ofensat superiorul. În continuare, sergentul i-a aplicat soldatului o lovitură cu piciorul în regiunea abdomenului, ultimul simţind dureri acute în abdomen.

Fiind audiat de procurori, bănuitul de comiterea faptei şi-a recunoscut parţial vina şi a explicat procurorilor militari unele circumstanţe de aplicare a violenţei faţă de subordonatul său.

Procuratura militară Bălţi a dispus începerea urmăririi penale în privinţa sergentului inferior pentru comiterea infracţiunii „acţiuni violente săvîrşite asupra militarului” din Codul penal, sancţiunea căreia prevede o pedeapsă de pînă la 12 ani de detenţie.
Bănuitul a fost reţinut preventiv pentru 72 ore, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus