Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.10.2014

Executivul a aprobat Strategia de adaptare la schimbarea climei a Republicii Moldova până în anul 2020

Guvernul a aprobat Strategia de adaptare la schimbarea climei a Republicii Moldova până în anul 2020 şi Planul de acţiuni pentru realizarea acesteia.

Documentul prevede crearea până în anul 2018 a cadrului instituțional în domeniul schimbărilor climatice, care să asigure realizarea eficientă a măsurilor de adaptare la nivel național, sectorial şi local.

Totodată, până în anul 2020, este prevăzută crearea unui mecanism de monitorizare a impactului schimbărilor climatice, a vulnerabilității sociale și economice asociate și de gestionare și diseminare a informației privind riscurile şi dezastrele climatice, dar și asigurarea dezvoltării rezilienței climatice prin reducerea cu cel jumătate a riscurilor schimbărilor climatice către anul 2020 şi facilitarea adaptării la schimbarea climei în șase sectoare prioritare: agricultură, resurse acvatice, sănătate, sectorul forestier, energetică, transport.

Strategia a fost elaborată conform prevederilor Acordului de Asociere la UE şi ale Planului de acțiuni al Guvernului. Obiectivul general al Strategiei este dezvoltarea și consolidarea capacităților Republicii Moldova de a se adapta și de a răspunde la efectele reale sau potențiale ale schimbărilor climatice, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus