Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.09.2014

În comuna Pîrlița, raionul Ungheni a fost inaugurat astăzi, un nou sector de drum

În comuna Pîrlița, raionul Ungheni a fost inaugurat astăzi, un nou sector de drum

În comuna Pîrlița, raionul Ungheni a fost inaugurat astăzi, un nou sector de drum, în prezența ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan.  Drumul asigură accesul localnicilor spre gimnaziul și muzeul din localitate, precum și îmbunătățește conexiunea dintre drumurile locale și drumurile naționale R1 și R17.

”Proiectul a avut drept scop dezvoltarea infrastructurii de drumuri în zonă, crearea noilor oportunități pentru atragerea investițiilor, precum și dezvoltarea economiei locale. Acest drum îmbunătățește condițiile de viață pentru cetățeni și oferă noi oportunități de  valorificare a potențialului turistic din zonă, inclusiv oportunități de realizare a proiectelor din domeniul turismului” a subliniat ministrul Marcel Răducan.  

Totodată, Marcel Răducan a precizat că pentru dezvoltarea afacerilor în regiune este necesar de dezvoltat o infrastructură de drum modernă și durabilă, iar proiectele de dezvoltare regională vizează dezvoltarea social-economică echilibrată şi durabilă pe întreg teritoriul Republicii Moldova şi reducerea decalajelor dintre regiunile ţării.

Reparația sectorului de drum, cu o lungime de 2 km, a constituit circa 9,4 mln de lei. 97% din suma totală au fost oferiți din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR), iar autoritățile locale au avut o contribuție de 150 mii lei.

Potrivit Serviciului de presa MDRC, în acest an, din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocați circa 187 mln lei pentru realizarea a 34 de proiecte.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus