Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.09.2014

Valeriu Chiveri a avut cu o întrevedere cu secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin

Valeriu Chiveri a avut cu o întrevedere cu secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, a avut astăzi, 26 septembrie 2014, la Moscova, o întrevedere cu secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin.

În cadrul discuțiilor, oficialii au salutat menţinerea dinamicii pozitive a contactelor interministeriale și au examinat principalele subiecte de pe agenda cooperării bilaterale.

Viceministrul Valeriu Chiveri a accentuat disponibilitatea părții moldovenești pentru continuarea dialogului constructiv privind eliminarea barierelor artificiale în cooperarea comercial-economică cu Federația Rusă.

Potrivit MAEIE, părțile au discutat, în special, despre situația actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Oficialul moldovean a reiterat importanța avansării pe toate palierele procesului de reglementare, inclusiv pe cel politic, fiind necesară implicarea efectivă a tuturor participanților la negocieri. În context, a fost accentuat impactul negativ al acțiunilor administrației de la Tiraspol, luate în lipsa coordonării cu  participanții la negocieri, asupra procesului de reglementare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus