Trimite e-mail | Printeaza
Externe
15.09.2014

Anders Rasmussen denunţă presiunile şi acţiunile militare ale Rusiei în Ucraina, Republica Moldova, Georgia

Anders Rasmussen denunţă presiunile şi acţiunile militare ale Rusiei în Ucraina, Republica Moldova, Georgia

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general în exerciţiu al Alianţei Nord-Atlantice, a denunţat "presiunile economice" şi "acţiunile militare" ale Rusiei în Ucraina, Republica Moldova şi Georgia.

"Asistăm la o nouă eră de probleme şi acţiuni revizioniste", inclusiv din cauza atitudinii agresive a Rusiei în estul Europei. "Moscova a călcat în picioare toate reglementările şi angajamentele care au garantat pacea în Europa după încheierea Războiului Rece", a afirmat Rasmussen într-un discurs rostit la Bruxelles cu ocazia unui seminar organizat de Institutul Carnegie Europe.

"Schema este evidentă. Din Republica Moldova până în Georgia, iar acum în Ucraina, Rusia a utilizat presiunile economice şi acţiuni militare pentru a genera instabilitate. Pentru a produce conflicte şi a diminua independenţa vecinilor", a spus Rasmussen.

"Trebuie să rămânem puternici şi uniţi pentru a ne apăra libertatea prin acţiuni colective ale aliaţilor", a subliniat Rasmussen.

"Lumea a profitat zeci de ani de o ordine internaţională tolerantă, adoptând economia de piaţă şi democraţia. (...) Aceste valori sunt ameninţate acum de forţe opresive", a explicat Rasmussen, care va fi succedat, începând de la 1 octombrie, de fostul premier norvegian Jens Stoltenberg, scrie Mediafax.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus