Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.09.2014

A fost aprobat consiliul de administrație al companiei Avia Invest

A fost aprobat consiliul de administrație al companiei Avia Invest

Potrivit serviciuli de presă al Avia Invest, acesta a fost instituit în vederea eficientizării şi consolidării procesului de gestionare a Aeroportului Internaţional Chişinău, dar şi pentru supravegherea realizării obligaţiilor de concesiune privind investiţiile. Consiliul de administrare este o structura de supraveghere, care coordonează activitatea autorităţii executive şi reprezintă interesele asociaţilor. 

Din Consiliul de administrare a SRL „Avia Invest” fac parte: Petru Jardan, director general “Avia Invest”, Tatiana Semionova, membru al consiliului SATD „Habarovskii aeroport”, Iaroslav Asirov , membru al consiliului SATD „Habarovskii aeroport”, Boris Salov, consilier al directorului general “Avia Invest”, Mihail Fiodorov, reprezentant al asociaţilor. Totodată, în consiliul de administrare a SRL „Avia Invest” au intrat reprezentanţii celor mai importanţi  participanţi în activitatea operaţională AIC. Aceştia sunt Arcadie Ciochina, director general SA „Aeroport Handling” şi Ilan Shor, director general SRL “Dufremol”, companie care închiriază cele mai mari spaţii din cadrul AIC, asigurând 60% din veniturile non-aeronautice ale aeroportului

Pe 31 august 2013, SRL “Avia Invest” a luat în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău, pe un termen de 49 de ani, luând asupra sa obligaţiunea de a investi în dezvoltarea infrastructurii aeroportului 244,2 mln euro. Din mai 2014, chiar înainte de termenii stipulaţi în contractul de concesiune, a fost începută asimilarea primei tranşe de investiţii, în mărime de 45,1 mln euro. Această etapă presupune construcţia unei parcări multietajate (care a început în iunie a.c.), dezvoltarea infrastructurii aeroportului, reconstrucţia terminalului (care se află deja în etapă de proiectare), modernizarea pistei de decolare-aterizare ş.a.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus