Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.07.2014

Rusia interzice din 21 iulie importul de fructe din Republica Moldova

Rusia interzice din 21 iulie importul de fructe din Republica Moldova

Rusia interzice începând din 21 iulie importul de fructe din Republica Moldova, a anunțat vineri serviciului federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor) invocând numeroase încălcări ale normelor fitosanitare ruse, informează Interfax.

Rosselhoznadzor precizează că măsura vizează importul de mere proaspete, pere, gutui, cireșe, piersici, nectarine, prune și porumbe.

Serviciul fitosanitar rus anunțase deja săptămâna trecută că intenționează să interzică importul de fructe din Republica Moldova și că a trimis deja în acest sens o notificare Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentară de la Chișinău.

Potrivit Rosselhoznadzor, în 2013, în 15 loturi de fructe din Republica Moldova a fost depistată molia orientală (Grapholitha molesta), iar în acest an, la 9 iulie, au fost identificate substanțe interzise în 17 tone de caise.

Această nouă măsură survine după ce, la 2 iulie, Rusia a impus restricții la importul de carne procesată din Republica Moldova, o decizie ce intervenea în ziua în care parlamentul de la Chișinău ratifica Acordul de Asociere la UE, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus