Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
12.07.2014

SMURD își va începe activitatea în Republica Moldova, la mijlocul lunii august

SMURD își va începe activitatea în Republica Moldova, la mijlocul lunii august

Primul centru SMURD urmează să fie deschis la Bălți, la mijlocul lunii august, cu sprijinul României. Centrul va oferi asistență medicală de urgență și prim-ajutor calificat. Astăzi, Guvernul a aprobat un proiect cu privire la aprobarea semnării Protocolului de modificare a Acordului între Ministerul Sănătății din Republica Moldova și cel al României, semnat la 3 decembrie 2010.

Partea română va dota centrul pilot SMURD de la Bălți cu echipamente pentru intervenţiile de asistenţă medicală de urgenţă, inclusiv ambulanţe.

Responsabile pentru realizarea Protocolului vor fi Ministerele Sănătăţii şi Afacerilor Interne ale Republicii Moldova şi Ministerul Sănătăţii al României, precum şi instituţiile subordonate acestora.

România va oferi sprijin pentru dezvoltarea componentei medicale şi paramedicale a serviciului de urgenţă din Republica Moldova, dezvoltarea capacităţii de formare a personalului în domeniul de rigoare şi asigurarea logisticii necesare desfăşurării intervenţiilor de asistenţă medicală de urgenţă.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus