Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.06.2014

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic

Viceprim-ministrul Eugen Carpov, a avut astăzi, 30 iunie, o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Radojko Bogojevic.

În debutul întrevederii, E.S. Radojko Bogojevic, a adresat felicitări pentru efortul depus de Republica Moldova pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi a accentuat beneficiile acestuia pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei actuale în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, abordând şi principalele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol. Totodată, Eugen Carpov, şi-a manifestat regretul privind poziţia Tiraspolului şi a Moscovei de a amâna pentru luna septembrie runda de negocieri în formatul „5+2", preconizată pentru mijlocul lunii iulie. Viceprim-ministrul a subliniat că la moment Chişinăul este interesat în rezolvarea cât mai urgentă a problemelor cu care se confruntă şcolile cu predare în grafia latină şi restabilirea accesului fermierilor la terenurile aflate după traseul Tiraspol-Camenca.

Un alt subiect de îngrijorare la care s-a referit Viceprim-ministrul a fost situaţia din Zona de securitate şi intensificarea acţiunilor unilaterale şi necoordonate ale Tiraspolului, în special, atrăgând atenţia asupra şanţurilor săpate în preajma satelor Doroţcaia şi Pohrebea din raionul Dubăsari. În acest sens, Eugen Carpov a subliniat importanţa implicării a Preşedinţiei în exerciţiu OSCE, precum şi a celorlalţi parteneri din cadrul procesului de reglementare în detensionarea situaţiei şi revenirea la normalitate.

La rândul său, Reprezentantul Special al OSCE a reiterat necesitatea menţinerii dialogului politic activ în cadrul procesului de reglementare, precum şi eficientizarea activităţii grupurilor de lucru sectoriale.

În cadrul vizitei sale în Republica Moldova, Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic, la 1 iulie curent, va efectua o vizită la Tiraspol, anunță un comunicat al Biroului pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus