Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.06.2014

Iurie Leancă a participat la dezbaterea publică „Drumul Moldovei spre Europa- Ce urmează?”, desfășurată la Bruxelles

Iurie Leancă a participat la dezbaterea publică „Drumul Moldovei spre Europa- Ce urmează?”, desfășurată la Bruxelles

La evenimentul organizat de Centrul de Politică Europeană au fost prezenți zeci de reprezentanți ai societății civile, mediului academic, instituțiilor europene și ai corpului diplomatic acreditat la Bruxelles.

Premierul Iurie Leancă s-a referit, în principal, la viitorul relațiilor dintre Moldova și Uniunea Europeană, după semnarea Acordului de Asociere și de Liber Schimb.

 „Mâine este un nou început pentru noi, o resetare pentru țară. Este o foaie de parcurs cuprinzătoare de modernizare, cu etape clare și angajamente obligatorii care vor remedia problemele sistemice cu care se confruntă Republica Moldova. Suntem hotărâți să asigurăm cetățenilor noștri demnitatea firească unui stat democratic liberal, cu instituții moderne, separarea puterilor, a statului de drept, libertatea antreprenorială, justiție și egalitatea socială", a precizat Premierul.

De asemenea, au fost menționate prioritățile Republicii Moldova: reformele interne în domeniul luptei cu corupția, instanțele judecătorești, procuratura, mediul de afaceri. Totodată, s-a vorbit despre programul de dezvoltare Moldova-2020, cu un set clar definit de reforme, care vor face Moldova un stat membru al Uniunii Europene.

 „Aceste reforme înseamnă un viitor pentru Republica Moldova, care va răspunde așteptărilor cetățenilor săi. Vreau ca oamenii să simtă că viața lor se schimbă în bine zi de zi, cu posibilități economice mai bune și acces la infrastructura de calitate", a menționat șeful Executivului.

 Un alt subiect abordat în cadrul evenimentului a ținut de integrarea europeană ca singura modalidate de a asigura stabilitatea și securitatea în regiune, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus