Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.06.2014

Nicolae Timofti va participa la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est

Nicolae Timofti va participa la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va participa la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), care va avea loc miercuri, 25 iunie a.c., la București, România.

Președintele Nicolae Timofti va tine un discurs în cadrul sesiunii la care vor participa șefi de stat și de guvern din România, Albania, Macedonia, Bulgaria, Muntenegru, Turcia, Grecia, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Croația și Slovenia. La reuniune va participa Comisarul European pentru Extindere și Politica de Vecinătate, Stefan Fule.

Din delegația oficială a Republicii Moldova fac parte secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Ion Păduraru, consilieri prezidențiali, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și Iurie Reniță, ambasadorul Republicii Moldova în România.

Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), lansat de Bulgaria în 1996, are drept obiective de bază intensificarea relațiilor de bună vecinătate, consolidarea securității regionale și susținerea eforturilor membrilor săi de integrare în structurile europene, anunță Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus