Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.06.2014

Ministrul Natalia Gherman va efectua o vizită oficială în Statul Israel

Ministrul Natalia Gherman va efectua o vizită oficială în Statul Israel

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, va efectua, în perioada 24-26 iunie 2014, o vizită oficială în Statul Israel, la invitaţia omologului israelian.

În cadrul vizitei, ministrul Natalia Gherman va avea o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Israelului, Avigdor Liberman, urmată o conferinţă de presă comună.

Programul vizitei mai include întrevederi cu președintele Parlamentului, Yuli Edelstein, ministrul Justiției, negociator şef în Procesul de Pace, Tsipi Livni, ministrul pentru Afaceri Strategice, Yuval Steinitz, ministrul Afacerilor Interne, Gideon Saar, ministrul pentru Energie şi resursele de apă, Silvan Shalom, președintele Grupului de prietenie parlamentară Republica Moldova – Israel, deputatul Boaz Toporovsky. De asemenea, şefa diplomaţiei de la Chişinău se va întâlni cu liderii Asociaţiilor originarilor din R. Moldova.

Potrivit MAEIE, agenda discuţiilor cu oficialii israelieni include subiecte privind relaţiile bilaterale şi perspectivele de dinamizare a acestora în domenii de interes comun, în special stadiul actual al procesului privind abolirea regimului de vize pentru cetăţenii R. Moldova care doresc să călătorească în Israel.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus