Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.06.2014

România va convinge statele europene ca Republica Moldova să devină cât mai curând stat membru UE

România își propune să convingă cât mai multe state europene pentru ca Republica Moldova să devină cât mai curând stat membru UE. Declarația a fost făcută de senatorul Petru Filip, Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României în cadrul unei întrevederi cu delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ana Guțu.

Co-președinta Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, Ana Guțu a dat asigurări că autoritățile de la Chișinău depun eforturi pentru a asigura ireversibilitate cursului de integrare europeană, inclusiv prin continuarea reformelor în domeniul justiției și lupta cu corupția. Totodată, Ana Guțu a menționat că ratificarea Acordului de Asociere în Parlamentul Republicii Moldova va fi un eveniment istoric, exprimându-și convingerea că țara noastră va deveni membru UE cât mai curând, poate chiar în 2019, an în care România va deține președinția Consiliului UE.

Senatorul Petru Filip a dat asigurări că România va fi și în continuare avocatul sincer și fără rezerve al Republicii Moldova. ”Procesul de integrare europeană a Republicii Moldova este probabil chestiunea strategică cea mai importantă pentru politica externă a României. România își propune să găsească și alți avocați pledanți pentru ca Republica Moldova să devină cât mai curând stat UE”, a menționat Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României. Totodată, senatorul român a reiterat ferma determinare a Senatului României de a ratifica rapid Acordul de Asociere UE – Republica Moldova.

Oficialii au mai discutat despre stadiul de implementare în Republica Moldova a proiectelor de infrastructură finanțate de România.

La întrevedere au mai participat deputații Tudor Deliu, Maria Ciobanu, George Mocanu, Oleg Ţulea, Mihail Solcan, membri ai Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, delegația Parlamentului Republicii Moldova a participat la ședința solemnă organizată cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înființarea Senatului României și la deschiderea expoziției ”Fabricat în Basarabia”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus