Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.05.2014

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu ministrul delegat pentru Energie al României, Răzvan Nicolescu

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu ministrul delegat pentru Energie al României, Răzvan Nicolescu

Iurie Leancă și Răzvan Nicolescu au discutat despre proiectele de interconectare energetică a Republicii Moldova la piața europeană. Oficialii au constatat consolidarea dialogului bilateral în domeniul energetic și necesitatea avansării proiectelor de interconexiune energetică.

Părțile au analizat stadiul actual al proiectului de construcție al gazoductului Iași – Ungheni și condițiile necesare pentru buna funcționare a acestuia: modul de operare și stabilirea regimului juridic de exploatare.

„Suntem în etapa de finalizare a gazoductului Iași – Ungheni. Este un proiect important pentru asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, care va genera atragerea investițiilor și, respectiv, dezvoltarea economiei naționale”, a subliniat Prim-ministrul.

Cât despre interconectarea energiei electrice, s-a decis urgentarea elaborării studiilor de fezabilitate: Isaccea-Vulcănești-Chișinău și România-Ungheni-Strășeni.

De asemenea, în cadrul ședinței, au fost analizate posibilitățile de utilizare eficientă a fondului de asistență al Uniunii Europene pentru proiectele energetice  de interconexiune, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Ministrul român este însoţit în această vizită de oficiali ai Comisiei Europene, precum şi de reprezentanţi ai companiilor de stat Transgaz, Transelectrica, Romgaz şi Electrica.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus