Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.03.2014

Iurie Leancă: De pe 28 aprilie moldovenii vor putea călători fără viză în ţările din spaţiul Schengen

Iurie Leancă: De pe 28 aprilie moldovenii vor putea călători fără viză în ţările din spaţiul Schengen

Prim-ministrul Iurie Leancă a anunţat, în cadrul emisiunii Politica de la postul de televiziune TV7, că începând cu 28 aprilie 2014, cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în zona Schengen, ce cuprinde 26 de state. Este vorba despre ţările membre ale Uniunii Europene, cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei. De asemenea, cetăţenii moldoveni vor putea merge fără viză în România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru, precum  şi în patru state non-UE: Norvegia, Islanda, Elveția şi Liechtenstein.

Prim-ministrul Iurie Leancă se arată încrezător că eliminarea vizelor de călătorie va permite familiilor de moldoveni să se reunească mult mai des, celor din diasporă să revină mai des acasă, iar cetăţenilor – posibilitatea să călătorească şi să vadă cu  ochii proprii cum se trăieşte în Uniunea Europeană.

Iurie Leancă a făcut declaraţia în contextul afirmaţiilor de astăzi ale ministrului Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, care s-a aflat într-o vizită în ţara noastră, şi ale şefului Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola. Cei doi oficiali au spus că ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni se va întâmpla până la finele lunii aprilie.

Cetăţenii moldoveni vor putea călători fără viză doar în baza paşaportului biometric, pentru o perioadă de până la 90 de zile, pe parcursul a şase luni, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus