Trimite e-mail | Printeaza
Social
06.03.2014

Salariile cadrelor didactice vor fi majorate treptat

Salariile cadrelor didactice vor fi majorate treptat

Ministerul Educației promovează politici orientate spre creșterea nivelului de salarizare a cadrelor didactice și, totodată, pledează pentru un sistem de retribuție a muncii bazat pe performanță profesională. Conform Legii cu privire la salarizarea personalului din unitățile bugetare, salariile cadrelor didactice urmează să fie majorate cu 15 la sută din data de 1 octombrie 2014.

Majorările salariale pentru profesori sînt prevăzute în proiectele Strategiei Educația 2020 și Codului Educației, documente care în prezent se află la etapa de finalizare după consultările publice. În același timp, pe parcursul următoarelor luni Ministerul Educației va lucra la un nou sistem de salarizare, care să asigure competitivitatea salariului angajaților din sectorul educațional în raport cu alte sectoare și să țină cont de performanțele individuale ale angajaților.

De menționat, că majorarea salariilor este posibilă din contul resurselor existente în sistem. Astfel, actualmente, la nivel de țară este utilizată doar 50 la sută din capacitatea instituțiilor de învățămînt. Utilizarea eficientă a rețelei școlare ar permite realocarea banilor pentru salariile angajaților din sistem.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus