Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.12.2013

Parlamentul Republicii Moldova a încheiat sesiunea de toamnă

 Parlamentul Republicii Moldova a încheiat sesiunea de toamnă

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman a semnat o dispoziție cu privire la acordarea concediului deputaţilor în Parlament.

Potrivit documentului, parlamentarii vor beneficia de concediu de odihnă în perioada 2-10 ianuarie 2014. Deputaţii îşi vor relua activitatea în organele de lucru ale Parlamentului începând cu data de 13 ianuarie 2014.

În temeiul art. 27 din Legea despre statutul deputatului în Parlament și al articolului 130 din Regulamentul Parlamentului, deputații au dreptul la concediu anual plătit, cu durata de 36 de zile lucrătoare, luându-se drept bază săptămâna de muncă de 6 zile. Concediul este acordat, de regulă, în timpul vacanţei de Crăciun şi a vacanţei de vară.

Sesiunea de toamnă a Parlamentului a început pe data de 26 septembrie 2013 și s-a încheiat marți, 24 decembrie curent. Potrivit Regulamentului Parlamentului, sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie, iar sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus