Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.12.2013

MAEIE salută decizia Ambasadorilor UE de aprobare a propunerii Comisiei Europene privind liberalizarea regimului de vize pentru R. Moldova

MAEIE salută decizia Ambasadorilor UE de aprobare a propunerii Comisiei Europene privind liberalizarea regimului de vize pentru R. Moldova

La data de 20 decembrie 2013, la Bruxelles, urmare a propunerii Preşedinţiei Lituaniene a UE, ambasadorii statelor membre ale UE au susţinut propunerea Comisiei Europene de amendare a Regulamentului UE 539/2001 privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru călătoriile de scurtă şedere în spaţiul Schengen.

MAEIE salută decizia Ambasadorilor UE care reprezintă încă un pas important în procesul decizional al UE privind liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova.

În conformitate cu procedurile UE, adoptarea finală a deciziei de liberalizare a vizelor  urmează a fi formalizată de către Consiliul UE şi Parlamentul European la începutul anului 2014.

Potrivit MAEIE, la 27 noiembrie 2013, Comisia Europeană a prezentat Consiliului UE şi Parlamentului European proiectul amendamentului la Regulamentul 539/2001 privind abolirea regimului de vize pentru călătoriile de scurtă durată în spaţiul Schengen pentru cetăţenii RM. Propunerea a fost înaintată în baza concluziilor pozitive ale celui de-al 5-lea Raport de Progres al Comisiei Europene, din 15 noiembrie 2013, privind implementarea cu succes de către Republica Moldova a Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize.


Pentru proiectul deciziei, vă rugăm să accesaţi următorul link:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2013:0853:FIN:EN:PDF

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus