Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.09.2013

Dosar penal în cazul omorului comis de un militar aflat în concediu

Procuratura Militară Chişinău investighează tragicul incident din Rezina, unde un militar ar fi ucis o persoană, pe acest caz fiind iniţiată o cauză penală în baza articolului „omor intenţionat” din Codul penal.

Din datele preliminare rezultă că, la 20 septembrie curent, un militar al serviciului în termen al Brigăzii 2 Infanterie Motorizată, a primit concediu de scurtă durată (3 zile).

În seara zilei de 21 septembrie, aflîndu-se în localitatea de baştină – s. Cinişeuţi, raionul Rezina, după ce a consumat băuturi alcoolice cu mai multe persoane, militarul s-ar fi luat la ceartă cu un consătean. În timpul conflictului militarul ar fi plecat acasă, a luat un topor şi, revenind la locul conflictului, i-ar fi aplicat victimei o lovitură cu toporul în regiunea capului, aceasta decedînd pe loc.

La faţa locului s-a deplasat procurorul de serviciu din Procuratura Rezina şi grupa operativă a Inspectoratului de poliţie din teritoriu, ieri, militarul fiind reţinut preventiv pentru 72 ore.

Potrivit procurorilor, victima avea 46 de ani şi era locuitor al aceluiaşi sat cu militarul, care fusese încorporat în Forţele Armate în aprilie curent.

Actualmente, investigarea respectivei cauze penale a fost dispusă conform competenţei Procuraturii Militare Chişinău, care întreprinde o serie de măsuri pentru stabilirea cauzelor şi circumstanţelor producerii infracţiunii, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus