Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.09.2013

Prim-ministrul Iurie Leancă va efectua mâine o vizită oficială în Polonia

Prim-ministrul Iurie Leancă va efectua mâine o vizită oficială în Polonia

Premierul moldovean se va afla luni, 9 septembrie, în Varşovia, unde va avea întrevederi la cel mai înalt nivel. Iurie Leancă se va întâlni cu omologul său polonez Donald Tusk, la invitaţia căruia merge în Polonia, dar şi cu preşedintele Bronislaw Komorowski şi mareşalul Senatului, Bogdan Borusewicz.

În cadrul vizitei urmează să fie semnate trei documente: Acordul privind securitatea socială, Aranjamentul pentru aplicarea acestuia şi Memorandumul privind reducerea taxelor pentru convorbirile în roaming.

Din delegaţie mai fac parte vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, ministrul Tehnologiei Informaţiei și Comunicațiilor, Pavel Filip, şi ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

Polonia sprijină activ ţara noastră în efortul de modernizare şi aliniere la standardele europene, calificând R.Moldova drept o „istorie de succes” în cadrul Parteneriatului Estic. Totodată, Varşovia oferă Chişinăului sprijin financiar
în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare. Pentru anul acesta, partea poloneză a aprobat 24 de proiecte în valoare de aproape 1,1 mil. de euro.

Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Polonia în anul 1992. Până acum au fost semnate 35 de acorduri, alte 12 fiind în proces de elaborare sau semnare, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus