Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.08.2013

Un agent economic în vizorul Inspectoratul Fiscal Principal de Stat

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat îşi intensifică activităţile orientate spre aducerea agenţilor economici în cadrul legal. Astăzi, IFPS a demarat o acţiune de acest gen în raport cu agentul economic  “Agro-Mondial” S.R.L. Ultimul control total al activității acestei întreprinderi, pentru perioada fiscală 1 ianuarie 2007 - 31  decembrie 2011, a fost efectuat de către colaboratorii DMC, fiind constatate nereguli în ceea ce privește TVA.

Pentru monitorizarea activității “Agro-Mondial” S.R.L., în sensul conformării fiscale şi asigurarea calculării și achitării la buget a taxei de piață reale, de către IFPS au fost întreprinse un șir de acţiuni, inclusiv controale operative. Rezultatele verificărilor au indicat diverse încălcări, precum lipsa/expirarea autorizațiilor de funcționare pentru agenții economici care activează pe teritoriul pieței, lipsa documentelor de proveniență a mărfurilor comercializate de către agenții economici și patentarii ce activează pe teritoriul pieței, neaplicarea MCC existente la agenții economici ce funcționează pe teritoriul pieței etc.


Fiind depistate aceste nereguli, administraţia pieţei, ce aparține “Agro-Mondial” S.R.L, a fost anunțată în vederea soluționării și eliminării neregulilor depistate. Cu toate acestea, administraţia nu s-a conformat solicitărilor angajaţilor Serviciului  Fiscal de Stat, fapt demonstrat prin controalele fiscale operative. Mai mult de atât, ulterior au fost întreprinse acţiuni pentru a bloca accesul funcţionarilor fiscali pe teritoriul respectivei pieţi, în intenţia de a nu le permite să-şi exercite atribuţiile de serviciu.
Solicitat de presă la acest subiect, Şeful Inspectoratului Fiscal de Stat, Ion Prisăcaru, a menţionat că faţă de agenţii economici care nu se vor conforma prevederilor legislaţiei în vigoare, în intenţia de a se eschiva de la plata taxelor şi impozitelor, vor fi întreprinse toate acţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare. Pentru aceasta, a specificat Ion Prisăcaru, IFPS dispune de toate pârghiile legale, de asistenţa instituţiilor de apărare a ordinii de drept şi vor fi întreprinse toate măsurile pentru a fi asigurate atât siguranţa angajaţilor fiscali, cât şi aducerea agenţilor economici în cadrul legal, anunță Serviciul de presă al IFPS.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus