Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.08.2013

Au fost repartizate încasările suplimentare la Fondul Rutier

Au fost repartizate încasările suplimentare la Fondul Rutier

La şedinţa Consiliului Fondului Rutier care a avut loc astăzi la Guvern au fost realocate încasările suplimentare la Fondul Rutier de 80 de milioane de lei, informează un comunicat al Guvernului.

Astfel, 30 de milioane au fost alocate pentru reabilitarea drumurilor de acces către şcolile de circumscripţie şi pentru repararea drumurilor în localităţile afectate de ploile cu grindină din acest an.

47 de milioane au fost alocate pentru reparaţia curentă a următoarelor sectoarelor de drumuri: drumul de acces spre s. Mitoc (3 mln), drumul de acces spre s. Sălcuţa (3,5 mln), reparaţia podurilor din s. Opaci (3,5 mln), Anenii Noi-Căuşeni-Ştefan-Vodă-frontiera cu Ucraina (km 45-52, 7 mln), centura or. Căuşeni (7 mln), Feşteliţa- Marianca de Jos (6 mln) şi Codreni - Sagaidacul Nou (7 mln), Cahul-Slobozia Mare (4,3 mln), Orhei-Călăraşi (6mln).

Alte 3 milioane vor fi folosite pentru proiectare şi alocare de terenuri la obiectele supuse reabilitării cu finanţare externă.
Din Consiliul prezidat de Prim-ministrul Iurie Leancă mai fac parte viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr; consilierul secretarului general al Guvernului, Eugeniu FurculiȚă; ministrul şi viceministrul Transporturilor, Vasile Botnari şi Boris Gherasim; viceministrul Finanţelor, Victor Barbăneagră; viceministrul Afacerilor Interne, Veaceslav Ceban, Nicolae Ungureanu, şef de direcţie în Cancelaria de Stat.

Sectorul asociativ este reprezentat în Consiliu de 3 organizaţii de profil: Federaţia Sindicatelor Transportatorilor şi Drumarilor din Moldova, Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor, şi Asociaţia Patronală a Drumarilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus