Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.07.2013

Guido Westerwelle: Germania va susţine şi în continuare cursul european al R.Moldova

Guido Westerwelle: Germania va susţine şi în continuare cursul european al R.Moldova

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia  Gherman, a efectuat, în perioada 29-30 iulie 2013, o vizită oficială la Berlin, la invitaţia omologului german, Guido Westerwelle.

În cadrul întrevederii cu şeful diplomaţiei germane au fost discutate aspecte ce ţin de dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-germane şi avansarea dialogului RM-UE.   În contextul eforturilor R. Moldova de a accelera procesul de integrare europeană, vicepremierul Natalia Gherman a accentuat că printre priorităţile țării noastre se numără impulsionarea reformei în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, îmbunătăţirea climatului de afaceri şi investiţional, precum şi crearea locurilor de muncă pentru cetăţenii moldoveni. La rândul său,  Guido Westerwelle a asigurat că Germania va susţine şi în continuare cursul european al țării noastre, exprimându-şi încrederea că succesele atinse de R. Moldova în parcursul său european, urmează a fi confirmate, fără orice dubiu, în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius din luna noiembrie curent.

Potrivit MAEIE, un alt subiect important pe agenda discuţiilor celor doi miniştri l-a constituit asigurarea securităţii în regiune, inclusiv aspectele dialogului politic privind reglementarea conflictului transnistrean.

De asemenea, în cadrul vizitei, ministrul Natalia Gherman a avut întrevederi cu înalţi oficiali ai Cancelariei federale, în cadrul cărora a fost abordată tematica integrării europene a R. Moldova, relațiile bilaterale moldo-germane şi aspecte ce ţin de asigurarea securităţii în regiune.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus